Mooiste boekomslag 2006 verkozen

Nog een onverwachte onderscheiding erbij voor Boven is het stil, de debuutroman van Gerbrand Bakker. Het boek heeft volgens de Nederlandse boekhandelaren het mooiste omslag van 2006, zie hier. Marry van Baar ontwierp het omslag, waarop een fraaie foto met koeien, cumuluswolkjes en helblauwe lucht staat. Het boek verscheen in maart 2006 bij uitgeverij Cossee en heeft op kousenvoeten veel lezers geraakt. Momenteel ligt een achtste druk ter perse. Bakker kreeg voor het boek ook al de Debutantenprijs en het Gouden Ezelsoor, zie ons eerder bericht. De verkiezing van Het Mooiste Boekomslag is een gezamenlijk initiatief van Boekblad en Stichting De Bestverzorgde Boeken. De plechtige uitreiking in de Amsterdamse Athenaeum-boekhandel moest vanavond vanwege de hevige storm worden afgelast.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 18-01-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening