Kerk van Shakespeare in verregaand verval

De kerk waarin de Engelse toneelschrijver en dichter William Shakespeare (1564-1616) in Stratford-upon-Avon ligt begraven, bevindt zich in een dramatische staat van verval. De Friends of Shakespeare's Church trokken vandaag opnieuw aan de alarmbel, want als er niet gauw 1,5 miljoen euro wordt samengeschraapt voor een grootscheepse renovatie, is het gebouw binnenkort een ruïne. De kerk van de Heilige Drieëenheid is opgetrokken in de dertiende eeuw en is begrijpelijkerwijze een geliefd bedevaartsoord voor Shakespearianen over de hele wereld. Jaarlijks krijgt de plek duizenden toeristen te verwerken. Shakespeare werd er gedoopt en woonde er met zijn familie de gebedsdiensten bij. Hij werd in 1616 in het koor begraven. Vooral de toren, de torenspits, het dak boven het koor en de ramen hebben een beurt nodig. De voorbije jaren werden met schaarse middelen wél al een paar onontkoombare herstellingen verricht.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 02-01-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening