Nieuw in 2007: de boekenmachine

De Espresso zet in 2007 geen koffie meer, maar wél boeken. Espresso is immers de naam van een gloednieuwe boekenmachine die in 2007 in verschillende Amerikaanse boekhandels en bibliotheken zijn opwachting zal maken. Het door het New Yorkse bedrijf On Demand Books ontwikkelde apparaat kan intussen 2,5 miljoen boeken in zijn digitaal geheugen opslaan. Vervolgens is het slimme ding, met één druk op de knop, in staat om in slechts zeven minuten twee geheel afgewerkte boeken te fabriceren. De Espresso kan in eender welke taal afdrukken, zij het met een limiet van 550 pagina's per boek. Achter het ambitieuze opzet schuilen de fameuze 78-jarige uitgever Jason Epstein en Dane Neller. Epstein heeft de laatste tijd al veel lansen gebroken voor printing on demand. On Demand Books borduurt verder op technologie die zes jaar geleden al tot ontwikkeling werd gebracht. Hun inhoud putten ze voorlopig uit rechtenvrije werken via Google en andere Open Content Alliance-kanalen. Op dit moment heeft de Espresso één miljoen Engelstalige werken paraat. Volgens On Demand Books wordt drukken naargelang de vraag een van dé uitdagingen van het toekomstige boekenvak. Het bedrijf koestert het boude plan om binnen vijf jaar elk verschenen boek via de Espresso te kunnen reproduceren. Het apparaat komt vanaf februari 2007 onder meer te staan in de New York Public Library, maar zou ondertussen ook al zijn diensten bewijzen in de Egyptische bibliotheek van Alexandrië. Wil je bij je thuis aan de slag? Dan tel je toch gauw 50.000 dollar neer voor de Espresso.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 02-01-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening