Briefwisseling Brouwers-Komrij op komst

Binnenkort verschijnt de "complete en ongekuiste" briefwisseling tussen Gerrit Komrij en Jeroen Brouwers. De stilte bestaat uit zoveel antwoorden ziet op 15 maart 2007 het licht bij de daartoe speciaal in het leven geroepen uitgeverij De Luchtbuks. Toch is de correspondentie tussen beiden niet zo volumineus. In 1981 koesterde Komrij het plan om met Brouwers brieven te gaan uitwisselen, die zouden resulteren in een stevig deel in de Privé Domein-reeks van De Arbeiderspers, waaraan beide auteurs toen verbonden waren. Brouwers was het idee zeer genegen en schreef vervolgens "zulke mooie en bruisende brieven dat Komrij - die überhaupt nooit brieven schreef - na een aantal dappere pogingen de moed weer in de schoenen zonk". De briefwisseling bleef zo in een embryonaal stadium steken. Niettemin zal de bundel "zowel de verwantschap als de onoverbrugbare verschillen" tonen tussen beide heren, die toentertijd polemisch nogal wat gensters sloegen. "Bovenal vormt de correspondentie het bewijs van een schitterende mislukking", aldus de initiatiefnemers. Achter uitgeverij De Luchtbuks schuilen Onno Blom, René Franken van het Antwerpse antiquariaat Demian en bibliofiel drukker Dick Wessels (van Het Gonst). De stilte bestaat uit zoveel antwoorden telt 60 pagina's, verschijnt in een oplage van 220 door de auteurs gesigneerde exemplaren en kost 99 euro. Als u een Romeins genummerd exemplaar wilt, komt u dat zelfs op 475 euro te staan. Er is ook een presentatie in aanwezigheid van beide auteurs gepland. Bestellen kan via Demian, 00 32 (0)3 233 32 48, info@demian.be. Zie ook dit interview met Onno Blom in het programma Desmet Live.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 20-01-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening