Don Quichotte voor kinderen en daklozen

Tijd om de windmolens te bestormen, denken onze verschillende zuiderburen. De toonaangevende Spaanse krant El País startte afgelopen zondag met een opgemerkt initiatief. Onder de titel ‘Mis Primeros Clásicos’ biedt de krant dertig titels uit de canon van de wereldliteratuur aan, bewerkt voor kinderen van 5 tot 12 jaar. Het verwondert niet dat de Spanjaarden als eerste boek in de reeks, voor Don Quichot van Cervantes kozen. Volgende titels in de reeks zijn onder meer Robin Hood, Romeo en Julia, Moby Dick, Schateiland en Huckleberry Finn. De actie loopt elke zondag, nog tot 19 augustus. In Spanje studerende literatuurliefhebbers kunnen zich na deze vereenvoudigde versie wagen aan de real stuff. Ondertussen beheersen ook Les Enfants de Don Quichotte met hun acties ten behoeve van daklozen in Frankrijk de politieke kalender.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 23-01-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening