Leesbevorderaars in de prijzen

Boek.be, de Vlaamse organisatie van het boekenvak, heeft haar Gulden Boek 2007 toegekend aan twee individuen die zich levenslang hebben ingespand om kinderen en volwassenen aan het lezen te krijgen. Ria Dorssemont doceert aan de Katholieke Hogeschool te Turnhout, waar ze toekomstige leraren begeleidt in de creatieve omgang met kinderen, boeken en lezen. Dorssemont geldt ook als de eerste leesjuf van Vlaanderen. De andere prijswinnaar Manu Manderveld heeft zijn sporen verdiend als bestrijder van de laaggeletterdheid, destijds als voorzitter van de Werkgroep Makkelijk Lezen. Volgens recent onderzoek zouden 800.000 Vlamingen laaggeletterd zijn. Het Gulden Boek bestaat sinds 1963 en wordt toegekend "aan een persoon of organisatie die zich heeft ingezet voor het boek of de verspreiding ervan." Eerdere laureaten zijn onder meer Cyriel van Tilborgh (voorzitter van het Willem Elsschot Genootschap) en Jozef Deleu. (via Boekblad)
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 23-01-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening