Vijf kandidaten voor VSB-poëzieprijs

Poëzie, je kan er niet naast kijken aan de vooravond van Gedichtendag. Straks wordt de eerste Herman de Coninckprijs uitgereikt en vandaag raakte ook al bekend wie de vijf genomineerden zijn voor de VSB Poëzieprijs 2007, de belangrijkste prijs voor een poëziebundel in het Nederlandse taalgebied (en met 25.000 euro zeker de vetst gehonoreerde). Kanshebbers zijn De herfst van Zorro van Al Galidi, De voorbode van iets groots van Dirk van Bastelaere, IJsgang van Anneke Brassinga, Wuif de mussen uit van Joke van Leeuwen en Hoe je geliefde te herkennen van Tomas Lieske. De jury van de VSB Poëzieprijs 2007 wordt gevormd door dichters Henk van der Waal (voorzitter), Jan Baeke, Stefan Hertmans, Esther Jansma en Albertina Soepboer. Bekendmaking en uitreiking van de prijs op 27 april 2007 in De Rode Hoed te Amsterdam, naar aanleiding van De Week van de Poëzie. Zeg nu nog eens dat poëzie het ondergeschoven kind van de letteren is. Zie vandaag ook de Uitgelezen-boekenbijlage van de krant De Morgen, met een uitgebalanceerde poëziespecial, onder meer met stevige interviews met Leonard Nolens, Marcel van Maele en Saskia de Jong. Johan Vandenbroucke buigt zich in het nummer over de warwinkel van poëzie op het internet.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 24-01-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening