Dimitri Verhulst tweemaal op Libris longlist

Zelden vertoond: de Vlaamse schrijver Dimitri Verhulst staat met twee boeken op de longlist van de Libris Literatuurprijs 2007 (waarde 50.000 euro), die vandaag is bekend gemaakt. Zowel De helaasheid der dingen als Mevrouw Verona daalt de heuvel af (uitgeverij Contact) figureert op de uit 18 titels bestaande lijst. Uit deze selectie worden op maandag 26 maart de zes nominaties voor de shortlist gekozen. Bij de Vlamingen is verder Tom Lanoye present met Het derde huwelijk. Opvallend is dat ook Louis van Dievel (De pruimelaarstraat) en de Nederlandse Vlaming (of vice versa) Willem van Zadelhoff (met Holle haven) zijn genomineerd. Net zoals bij de Gouden Uil-longlist vorige week zijn Saskia de Coster noch Yves Petry te bespeuren. In tegenstelling tot de Gouden Uil-longlist is wel Marcel Mörings Dis opgenomen, terwijl Christian Weijts met Art. 285 b hier dan weer ontbreekt, ten faveure van twee debutanten als Robbert Welagen en Gerbrand Bakker. L.H. Wiener is - net als Grunberg, Pfeijffer en Campert - zowaar aanwezig op zowel GU als Libris-longlist. Dit is de volledige longlist: *Gerbrand Bakker - Boven is het stil (Cossee) *Fleur Bourgonje - Aurora Australis (De Arbeiderspers) *Remco Campert - Het satijnen hart (De Bezige Bij) *Louis van Dievel - De Pruimelaarstraat (Houtekiet) *Arnon Grunberg - Tirza (Nijgh & Van Ditmar) *Maarten 't Hart - Het psalmenoproer (De Arbeiderspers) *Natalie Koch - Streken (Querido) *Tom Lanoye - Het derde huwelijk (Prometheus) *Willem G. van Maanen - Heb lief en zie niet om (De Bezige Bij)*Marcel Möring - Dis (De Bezige Bij) *Ilja Leonard Pfeijffer - Het ware leven, een roman (De Arbeiderspers) *Bas van Putten - Drijfjacht (De Arbeiderspers) *Sana Valiulina - Didar & Faroek (Meulenhoff ) *Dimitri Verhulst - De helaasheid der dingen (Contact) *Dimitri Verhulst - Mevrouw Verona daalt de heuvel af (Contact) *Robbert Welagen - Lipari (Nijgh & Van Ditmar) *L.H. Wiener - De verering van Quirina T. (Contact) en Willem van Zadelhoff - Holle haven (Meulenhoff/Manteau). De lijst is door de jury - Hans Bouman, Alle Lansu, Wilbert Smulders en Erik Vlaminck, onder voorzitterschap van Cox Habbema - gepuurd uit 160 boeken, verschenen tussen 1 januari en 31 december 2006. De Libris Literatuurprijs wordt uitgereikt op maandag 7 mei in het Amstel Hotel in Amsterdam. Vorig jaar kreeg K. Schippers de prijs met Waar was je nou?
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 29-01-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening