Boekengadgets fel gegeerd

Boekengadgets mogen zich in een stijgende belangstelling verheugen. Dat blijkt althans uit het doorslaande succes van de site Kimbooktu, die alle gadgets over lezen wil bijeenbrengen. Dat gaat dan van Penguin-koffiemokken en boekensteunen tot literaire paraplu's, borrelglazen en boekenlichtjes. Initiatiefneemster is de Nederlandse Kim Heijdenrijk die de site met niet-commerciële bedoelingen in het leven riep. In Boekblad verklaart ze haar nader: "Door mijn passie voor boeken ben ik van alles gaan verzamelen wat met boeken en lezen te maken heeft. Er is op het web heel veel te vinden over literatuur en dergelijke maar er was geen website met 'reading gadgets'. Sinds de start op 21 december 2006 kreeg de site al 20.000 bezoekers over de vloer. Kimbooktu verkoopt geen gadgets, maar linkt wel door naar de producenten of leveranciers van de boekenspielereien. Wie dat wenst kan daar een bestelling plaatsen én zelfs boekenjuwelen of een boekensnijplank in huis halen. Niet altijd regeert de goede smaak, maar als exponent van verregaande boekengekte is de site wel aandoenlijk. Qua poëziegadgets komt de liefhebber overigens al langer aan zijn trekken bij de Stichting PLINT. Ook de Italiaanse site Nobody and co heeft op dat vlak een en ander te bieden: zegt de bibliochaise u niets als leeszit? In Nederland houdt ook Boekendingen de vinger aan de pols van nieuwe bibliofiele snuisterijen. En vergeet ten slotte niet het minuscule literaire lichtje van uitgeverij Cossee met de blijde boodschap: "Gaat u vooral met een goed boek naar bed of in ieder geval met iemand die er een gelezen heeft".
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 30-01-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening