Salon du Livre nodigt Indische auteurs uit

Het Parijse Salon du Livre, na de Frankfurter Buchmesse en de London Book Fair één van de grootste internationale boekenbeurzen, stelt dit jaar de Indische literatuur centraal. Het Salon loopt van 23 tot 27 maart 2007 en nodigt bij die gelegenheid 30 Indische schrijvers uit, waaronder Urvashi Butalia en Vikram Seth. Ook Indische uitgeverijen zoals Roll Books en Rupa zijn massaal present, terwijl er ook een Indisch paviljoen wordt gebouwd. In geheel Frankrijk komt er aandacht rond de Indische literatuur. Traditioneel stemmen alle Franse literaire magazines dan hun maandelijkse themanummer af op het Salon du Livre. De Brusselse Foire du Livre vindt dan weer zijn beslag in Thurn und Taxis tussen 28 februari en 4 maart. De Foire is iets bescheidener van schaal, maar als verzamelpunt van de Franstalige literatuur in België is het een niet te missen gebeuren. Bovendien hebben de organisatoren de beurs de voorbije jaren een geslaagde face-lift gegeven. Telkens is het kruim van de Franse literatuur op het appel. Het thema is dit jaar Voyage d'Europe. Meer details over de aanwezige auteurs krijg je de komende weken op hun website.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 31-01-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening