Literaire 'hangplek' voor Nederlandse jongeren

De leesbevorderingsprojecten voor jongeren vallen bijna niet meer aan te slepen. Op 18 januari 2007 opent de Nederlandse Stichting Lezen de website http://www.leesmij.nu. Die is bedoeld als ‘virtuele literaire hangplek’ voor jongeren. Het project, dat in samenwerking met het Letterkundig Museum en het Nederlandse ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap werd geconcipieerd, wil jongeren tussen de 14 en 17 jaar opnieuw literatuur doen smaken. Scholieren die zich inschrijven krijgen elke week een link naar een filmpje over een boek toegestuurd via e-mail. Die is afkomstig van een leeslijst, die de Stichting beschouwt als een goede introductie tot de volwassenenliteratuur. Onder meer Joe Speedboot van Tommy Wieringa, Blauwe Maandagen van Arnon Grunberg en De donkere kamer van Damocles van W.F. Hermans en ook Vallen van Anne Provoost figureren op de lijst. Daarnaast kunnen jongeren op de website met elkaar chatten over literatuur. Er is daarbij sprake van "literair lanterfanten" en "literair leeglopen". Wat daaronder moet verstaan worden, is niet meteen duidelijk.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 04-01-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening