Vampierenscenario van William Faulkner ontdekt

De dochter van de Amerikaanse Nobelprijswinnaar literatuur William Faulkner (1897-1962) heeft tussen de nagelaten papieren van haar vader een integraal onverfilmd scenario aangetroffen voor een vampierenfilm, zo meldt het Franse weekblad L'Express. Faulkner situeert de actie in een niet nader bepaald Oost-Europees land. De vondst van het scenario, her en der omschreven als "William Faulkner's Nosferatu", zou al van zeven jaar geleden dateren, maar kwam pas recent aan de oppervlakte, via een bericht in de Los Angeles Times. Producent Lee Caplin (bekend van onder meer Ali) kreeg als vertegenwoordiger van de William Faulkner Literary Estate onlangs het script in handen en zag er meteen brood in. Hij heeft plannen om het volledig afgewerkte script te verfilmen. Caplin zou de actie daarbij wel willen verplaatsen naar het Amerikaanse Zuiden (én een boel special effects inschakelen). Faulkner, prozamodernist wiens oeuvre in het teken staat van de broeierige atmosfeer van de deep South, verhuisde in de jaren dertig even naar Hollywood. Hij leverde filmscripts aan zijn drinkbuddy, de regisseur Howard Hawks, onder meer voor de klassiekers To Have and to have not en The Big Sleep. Later stak Faulkner zijn dédain voor Hollywood niet onder stoelen of banken. Hij trok zich na enige tijd, verveeld en vervreemd door de glitter, terug in Mississippi. Faulkner, schrijver van The Sound and the Fury, kreeg de Nobelprijs literatuur in 1949.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 05-01-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening