Mooiste gedichten van 2006 verkozen

Talloze poëten in de Lage Landen zijn zich momenteel volop aan het warmlopen voor de nakende editie van Gedichtendag op donderdag 25 januari 2007. Vandaag maakte de organiserende instantie Poetry International alvast bekend welke drie dichters verantwoordelijk zijn voor de Mooiste Gedichten van 2006. De drie gedichten zijn afkomstig van Dirk van Bastelaere, Anneke Brassinga en Saskia de Jong, waarvoor zij de Gedichtendagprijzen opstrijken, goed voor 2500 €. Van het postmodernistische orakel Dirk van Bastelaere koos de jury 'Op het achterdek' (uit: De voorbode van iets groots, Atlas). Anneke Brassinga schreef het prijswaardige gedicht 'De goede afloop' (uit: IJsgang, De Bezige Bij) en Saskia de Jong werd bekroond met 'eenvoudige formule' (uit: Resistent, Prometheus). De jury bestond uit Peter Ghyssaert, Toef Jaeger en Micha Hamel. De achtste aflevering van Gedichtendag staat in het teken van het thema "stilte en eenvoud." De massaal via de boekhandel verspreide gedichtendagbundel Een fractie van een kus is dit jaar het werk van Leonard Nolens. Nolens schreef voor deze speciale publicatie tien nieuwe gedichten. Zie ook dit achtergrondartikel over de op til zijnde poëtische hausse vandaag in Trouw.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 08-01-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening