Het tweede prozapark van Revolver

Het nieuwste decembernummer van het literaire tijdschrift Revolver geeft opnieuw ruim baan aan het proza. In december 2004 betreurde Revolver dat "het proza in de Vlaamse literaire tijdschriften" ondergeschoven raakte. Dat resulteerde in Het Prozapark 1, waarin work in progress van Vlaamse auteurs werd opgenomen. Het Prozapark 2 brengt volgens eenzelfde formule sterk uiteenlopende verhalen of romanfragmenten van Atte Jongstra, Tom Naegels, Elvis Peeters, Koen Peeters, Erik Vlaminck en de tegenwoordig zeer productieve L.H. Wiener. Hoofdredacteur Gerd Segers vroeg bewust aan drie vrouwelijke lezers (Ann Meskens, Anna Luyten en Anne Marie Musschoot) om de verhalen te becommentariëren, wat aanleiding gaf tot soms té uitgesponnen leesverslagen. Musschoot, die als criticus allang haar sporen heeft verdiend, maakt de bedenking "waarom de vrouwen toch weer apart worden gezet." Merkwaardig is ook dat de drie "Annen" uitsluitend mannelijke auteurs voor de kiezen krijgen. In het woord vooraf staat cryptisch te lezen dat "twee schrijfsters werden gevraagd maar zij wilden hun proza niet onder de loep laten nemen en haakten af." Uit de personalia bij dit nummer onthouden we nog dat van Atte Jongstra in 2007, naast de roman De avonturen van Henry II Fix, bij Privé-Domein zijn autobiografische tekst Klinkende Ikken zal verschijnen.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 09-01-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening