Kruimeldief (1)

In deze onregelmatig verschijnende rubriek ruimen we vanaf vandaag af en toe de kruimels van onze leestafel, mini-berichten die dreigen te verschimmelen, maar toch ook aan uw aandacht niet mogen ontsnappen. En route!
++Bij het onvolprezen VPRO-boeken geeft Tommy Wieringa tekst en uitleg bij zijn fetisjistische omgang met zijn Moleskine-notitieboekjes, die hij bij elke gelegenheid paraat houdt.
++Een van de naaste medewerkers van Paus Benedictus, protocolhoofd Leonardo Sapienza, heeft in een door het Vaticaan gepatroneerde bloemlezing zowaar ook Oscar Wilde (1854-1900) opgenomen, zo meldt The Times. Erg opmerkelijk, want de homoseksuele dandy-schrijver is voor de Kerk nog steeds een stoorzender.
++In navolging van de Britse Bad Sex in Fiction Award reikt HUMO de Slechte Seks Prijs uit. Zes kromme literaire seksscènes uit recente romans komen in aanmerking (u herkent vast al een fragment van Marcel Möring uit Dis). De Standaard geeft zijn lezers een waarschuwing mee. Zie ook hier.
++Le Monde bericht over de wonderbaarlijke terugkomst van een uit de Bibliothèque Nationale de France ontvreemde, dertiende-eeuwse bijbel. Helaas kwam het ding niet ongeschonden uit de omzwervingen langs dieven en verzamelaars. Niettemin: "Dégradé, mutilé, mais il est là."
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 09-01-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening