Nederlanders massaal op zoek naar "beste boek"

Op initiatief van NRC-Handelsblad en de Nederlandse Programma Stichting (NPS) wordt een grootscheepse verkiezing van "het beste boek aller tijden" georganiseerd. De campagne is geïnspireerd op de Britse Big read en moet resulteren in een televisie-evenement op zondag 11 maart 2007 waarop de winnaar wordt bekendgemaakt. De deelnemers krijgen op de website alvast een voorzet (of is het eerder een "toeleiding"?). De persoonlijke favoriet kan daar aangevinkt worden uit een longlist van 250 Nederlandstalige boeken, waarop zelfs Karel van de Woestijne, Marnix Gijsen, Paul Koeck, Ward Ruyslinck, Stefan Brijs, 3 maal Claus en 3 maal Boon figureren. Merkwaardig bij de Nederlanders: Jeroen Brouwers is slechts met één boek (Geheime kamers) vertegenwoordigd, tegenover bijvoorbeeld A. Alberts met drie boeken. Niet getreurd: "wanneer uw favoriete fictieboek niet in deze lijst staat, dan kunt u uw eigen keuze (alleen verhalend proza!) invoeren." Wie zijn stem motiveert in max. 50 woorden, krijgt trouwens een dubbele stem. Begin februari komt er dan een shortlist met 10 "beste boeken".
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 09-01-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening