Paul Auster bekroont film van Wayne Wang als teken van verzoening

De Amerikaanse schrijver Paul Auster heeft een originele manier gekozen om zich opnieuw te verzoenen met de Hongkongse regisseur Wayne Wang, met wie hij sinds enige tijd in onmin leefde, zo meldt De Morgen vandaag. Als voorzitter van de jury op het internationale filmfestival in San Sebastian heeft Auster de nieuwe film van Wang A thousand years of good prayers bekroond met de Gouden Schelp voor de beste film. Wayne Wang en Paul Auster werkten in 1995 samen aan Blue in the face, terwijl Auster ook het scenario schreef voor Smoke, de film die in 1995 de Zilveren Beer won op het filmfestival van Berlijn. Wat later kregen Auster en Wang ruzie. A thousand years of god prayers gaat over het ontroerende weerzien van een Chinese weduwnaar met zijn dochter die in de Verenigde Staten woont. Zie ook het VRT-nieuws.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 01-10-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening