Cees Nooteboom en Jan Vanriet slaan de handen in elkaar

Bij het bibliofiele genootschap Literarte verschijnt eerstdaags nieuw werk van de Nederlandse schrijver Cees Nooteboom, voorzien van tekeningen van zijn Antwerpse vriend, de schilder Jan Vanriet. Ein Winterreise vloeide voort uit een lezingentournee van Nooteboom door Duitsland en Nederland in september/oktober 2006. Tijdens die reis stuurde hij 18 korte berichten aan Vanriet, die hij neerschreef op ansichtkaarten, bierviltjes, folders en hotelbriefpapier. Vervolgens maakte Vanriet bij elke zending een tekening, waarbij hij zich liet inspireren door het beeld op de ontvangen ansichtkaart of de inhoud van het anekdotisch bericht. Het boek laat de berichten zien die recto/verso en uitgetypt zijn weergegeven, samen met de tekeningen en drie toegevoegde etsen. In aanwezigheid van Nooteboom wordt Ein Winterreise voorgesteld op vrijdag 19 oktober om 20u30 in Passa Porta. Jean-Pierre Rondas van Klara verzorgt een interview, de toegang is gratis, reserveren aangewezen. De kostprijs van Ein Winterreise is 115 euro voor de leden van het genootschap, 150 euro voor de niet-leden.
Uitgeverij Atlas komt in november ook met nieuw werk van Cees Nooteboom. Rode regen toont Nooteboom naar verluidt "aan het werk in de tuin van zijn herinnering": "De eerste reizen, een labyrint van steegjes, een hasjpijp bij een verre oase, de oude buren op Menorca, Nootebooms jeugdige excessen en de wijsheid of rugpijn die hij daaraan overhield; al die lang vervlogen beelden en voorbije belevenissen zijn in Rode regen bijeengebracht, waardoor het een even lichtvoetige als persoonlijke bundel is geworden", aldus de aankondiging. Dit boek is eveneens geïllustreerd door Jan Vanriet.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 10-10-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening