Duitse Buchpreis voor Julia Franck

De Duitse schrijfster Julia Franck ontvangt voor haar roman Die Mittagsfrau de Deutsche Buchpreis, zo melden onder meer Die Zeit en Der Standard. De prijs bedraagt 25.000 euro en wil de beste Duitstalige roman van het lopende jaar bekronen. Hij wordt telkens uitgereikt aan de vooravond van de Frankfurter Buchmesse. De in Oost-Berlijn geboren Franck, van wie Nina Hagen ooit het kindermeisje was, schreef met Die Mittagsfrau volgens de recensie in Die Zeit een ‘fijngevoelige familiegeschiedenis met enkele schoonheidsfouten’. De unanieme jury looft het boek dan weer voor ‘de sprekende diepgang, de verhalende kracht en de psychologische intensiteit’. Van Julia Franck gaf Wereldbibliotheek enkele boeken in vertaling uit.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 10-10-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening