Annie M.G. Schmidt-huis in Vlissingen?

Het Annie M.G. Schmidt Huis, dat ooit in Almere was voorzien, zou wellicht in Vlissingen worden gevestigd, zo hebben initiatiefnemer Frits Ferres en cultuurwethouder Conny Seijbel van de gemeente Vlissingen verklaard. De immens populaire schrijfster was immers ooit bibliothecaresse in de Zeeuwse havenstad. Momenteel worden de mogelijkheden afgetast voor een interactief museum in het Scheldekwartier van Vlissingen, op de plek van een voormalige werf waar het in een fabrieksruimte zou worden ondergebracht. Aan het eind van het jaar is het onderzoek naar de haalbaarheid afgerond, zegt Ferres. Het aanvankelijke plan voor een huis met tuin in Almere bleek moeilijk realiseerbaar, aldus een bericht in Trouw. [Annie M.G. Schmidt, ooit gefotografeerd door Margriet, foto Frits Gerritsen]
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 11-10-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening