'Het Liegend Konijn' viert zijn vijfde verjaardag

Het nieuwe nummer van het poëzietijdschrift Het Liegend Konijn - dat twee keer per jaar hedendaagse Nederlandstalige poëzie 'uit het nest' rooft - is meteen de gelegenheidspublicatie voor de vijfde verjaardag. Het magazine veroverde onder impuls van Jozef Deleu intussen een niet meer weg te denken plaats in het poëzie- en tijdschriftenlandschap. Het zopas verschenen oktobernummer van de feestjaargang verzamelt 140 nieuwe gedichten van 21 Nederlandse en Vlaamse dichters, waaronder Bernlef, Kurt De Boodt, Anneke Brassinga, Remco Campert, Peter Ghyssaert, Tsjitske Janssen, Herman Leenders, David Nolens en Peter Verhelst. Tijdens de vijf voorbije jaargangen bracht Het Liegend Konijn in totaal 1200 nieuwe gedichten van honderdveertig Nederlandse en Vlaamse dichters, zo becijferde Deleu. Jammer dat het jubileumnummer ontsierd wordt door een drukfout op het voorplat, waardoor het tijdschrift kortweg 'Konijn' schijnt te heten. Op zaterdag 20 oktober zet Het Liegend Konijn zijn vijfjarig bestaan luister bij met een literaire avond in De Brakke Grond te Amsterdam, met Peter Verhelst, Peter Holvoet-Hanssen, Ester Naomi Perquin (laureate van de eerste Liegend Konijnprijs), Tsead Bruinja en Ingmar Heytze. [afbeelding: ZAK]
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 14-10-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening