NS Publieksprijs gaat naar Joris Luyendijk

Met zijn boek Het zijn net mensen heeft Joris Luyendijk de NS Publieksprijs gewonnen, zo meldt ANP. Hij ontving 24 procent van de 35.079 via internet uitgebrachte stemmen. Luyendijk ontvangt voor de onderscheiding 7500 euro en een sculptuur van de hand van Jeroen Henneman. Het zijn net mensen is het derde boek van journalist Luyendijk, dat in 2006 verscheen bij Uitgeverij Podium. Hij verwerkte er zijn ervaringen als NRC- en NOS-correspondent in de Arabische wereld en bekritiseerde er de rol de massamedia bij de vorming van het westerse beeld van het Midden-Oosten.
Onder de genomineerden bevonden zich ook De wandelaar van Adriaan van Dis, Tirza van Arnon Grunberg, De weduwnaar van eerdere laureaat Kluun, Close-up van Esther Verhoef en Het laatste offer van Simone van der Vlugt. Grunberg blijkt dus toch niet onklopbaar als literaire prijzenkaper. [foto Joris Luyendijk: Merlijn Doomernik]
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 16-10-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening