Weijts en Van der Linden genomineerd voor Academica Debutantenprijs

Deze week zijn de nominaties voor de Academica Debutantenprijs 2007/2008 bekendgemaakt. De prijs, voorheen kortweg Debutantenprijs, wordt onder meer georganiseerd door de Stichting Perspektief in Dordrecht en is ten dele een publieksprijs. Hij wil het beste Nederlandstalige fictiedebuut honoreren en put daarvoor uit debuten die tussen 1 april 2006 en 30 september 2007 zijn verschenen. Een vakjury nomineerde Art. 285b van Christiaan Weijts (AP), Bruidsvlucht van Marijke van der Pol (AP), De steniging van Frénk van der Linden, Zondagsgeld van Philip Snijders en Vijf strippen van Wiegertje Postma (uitgeverij Rothschild en Bach). Vervolgens kunnen lezers bij openbare bibliotheken in Nederland op de voorgedragen boeken stemmen. De prijs is 15.000 euro waard maar wordt pas in september 2008 uitgereikt. Vorig jaar ging hij naar Gerbrand Bakker met Boven is het stil.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 17-10-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening