Onthullende geluidsopnames van Graham Greene vrijgegeven

Van de Britse schrijver Graham Greene (1904-1991) is vanaf vandaag, zijn verjaardag, een nieuwe cd te koop met interviews en andere gesproken geluidsfragmenten, zo laat The Independent weten. De fragmenten zaten tot nu toe in de archieven van de British Library. Greene, monstre sacré van de Britse twintigste-eeuwse literatuur, spreekt over zijn schrijversambacht (‘van negen tot vijf’) en de verfilmingen van verschillende van zijn boeken. Steve Cleary, de curator toneel en literatuur van het British Library Sound Archive, zegt dat de interviews een fascinerende inkijk bieden in het leven en werk van de auteur. ‘Ze bevestigen zijn kracht tot waarneming van de incidenten van het echte leven, en hoe deze in zijn romans tot uiting kwamen.’ Een fragment is te beluisteren via deze link. En nog meer Greene in The Guardian, met de recente bespreking van zijn brieven.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 02-10-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening