Dichters meten zich met Hadewych in nieuw nummer van 'Revolver'

Het literaire tijdschrift Revolver heeft zijn nieuwste nummer 135 geheel in het teken gesteld van de dertiende-eeuwste dichteres Hadewych, de 'geheimnisvolle schrijver', aldus samensteller Hans Groenwegen. Achtentwintig dichters mogen reageren via een gedicht, prozagedicht of brief op een lied, visioen of brief van Hadewych, nu vermaard dichteressenicoon, destijds wellicht een leidende figuur in een begijnengemeenschap. Onder meer Maria Barnas, Eva Cox, Kreek Daey Ouwens, Elma Van Haren, Joke Van Leeuwen, Vrouwkje Tuinman, Anne Vegter, Lut De Block, Hester Knibbe, Albertina Soepboer, Saskia De Jong en Herlina Vekemans gingen de uitdaging aan. Groenewegen zelf verdiepte zich in een essay in de receptie van het werk van Hadewych in de Nederlandstalige literatuur. Revolver wordt gecompleteerd met kunst van Jan Vanriet en werk van Ewa Lipska, Yves Bonnefoy en H.C. Ten Berge.
Op 26 oktober worden in het Amsterdamse Perdu de visioenen integraal voorgelezen door Hélène Gélens, Rozalie Hirs, Jan Kuijper en Liesbeth Lagemaat en worden ook enkele van de liederen van Hadewych uitgevoerd. Revolver kost 8 euro per los nummer.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 22-10-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening