Yves Petry en Christaan Weijts dingen mee naar Gerard Walschapprijs

Op 19 november wordt in de Antwerpse Bourlaschouwburg de tweejaarlijkse Gerard Walschapprijs uitgereikt. Intussen zijn vier kanshebbers toegevoegd aan de vier eerder genomineerde auteurs. Het gaat om D├ęsanne van Brederode met Hart in hart (Querido), Yves Petry (De achterblijver), Peter Delpeut (Het vergeten seizoen) en Hans den Hartog Jager met Maltus. Eerder (zie hier) waren Vincent Overeem (Novembermeisjes), Joyce Roodnat (Sterrenschot), Chika Unigwe (De feniks) en Christiaan Weijts (Art. 285b) al genomineerd. De jury kiest uit deze achtkoppige lijst zijn laureaat.
De tweejaarlijkse Gerard Walschapprijs is een initatief van de gemeente Londerzeel en is bestemd voor verhalend proza van hoofdzakelijk jonge auteurs. Het prijzengeld bedraagt 7.500 euro. De jury bestaat dit jaar uit Georges Wildemeersch (voorzitter), Elke Brems, Sophie Dewaele en Rob Schouten. Eerder ging de prijs al naar Erwin Mortier en Tom Naegels.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 22-10-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening