Armando Museum gaat ten onder in brand

Het Armando Museum in Amersfoort, geheel gewijd aan de 78-jarige Nederlandse omnivore kunstenaar, schrijver en schilder, is gisteren getroffen door een uitslaande brand, zo meldt NRC-Handelsblad en De Volkskrant. Wellicht zijn de 21 tentoongestelde schilderijen, een sculptuur en documentatie van de kunstenaar reddeloos verloren gegaan. Het museum is ondergebracht in de 19e eeuwse Elleboogkerk. De brand brak uit in de kerk en sloeg over naar twee belendende panden. Ook werken van Albrecht Dürer, Jacob Ruysdael en Anselm Kiefer gingen verloren. In het museum was de tentoonstelling ‘Armando in het woud’, met vooral bosschilderingen te zien.
De 78-jarige Armando beschouwt zijn gehele oeuvre als een Gesamtkunstwerk. Hij put daarvoor rijkelijk uit zijn ervaringen uit de Tweede Wereldoorlog in de omgeving van concentratiekamp Amersfoort. Armando liet in een reactie weten "het verschrikkelijk te vinden dat alles is verloren gegaan." Het Museum was open vanaf december 1998. [Armando aan het werk, foto Armando Museum]
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 23-10-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening