Auteur Louis Van Dievel toont 'work in progress' op website

De Vlaamse auteur en VRT-journalist Louis Van Dievel gaat elke week een fragment of hoofdstuk van zijn nieuwe, vijfde roman vrijgeven op zijn website. Van Dievel wekte vorig jaar ophef toen hij verrassend werd genomineerd voor de Libris Literatuurprijs met zijn roman De Pruimelaarstraat. Via het nieuwe initiatief wil Van Dievel zijn lezers betrekken bij de gemaakte vorderingen aan zijn verse boek. Van Dievel spreekt wel van een "kladversie". "De website van een schrijver is of wordt maar interessant als er wat te lezen valt", zegt hij aan het VRT-nieuws. Op de site zouden intussen al twee hoofdstukken prijken: "Een familiegeschiedenis. Iemand moet de eerste zijn".
Zoals eerder bekend komt er ook een theaterversie van De Pruimelaarstraat door het Mechelse theater 't Arsenaal. De première is voorzien omtrent het voorjaar van 2008. Van Dievel houdt ook voor de VRT een politiek getint weblog bij.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 23-10-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening