Doris Lessing: 'IRA-terrorisme erger dan 9/11'

De Britse schrijfster en Nobelprijswinnares Literatuur 2007 Doris Lessing heeft in een interview met de Spaanse krant El Pais boude uitspraken gedaan over het terrorisme, zo meldt AFP. Ze is van mening dat de aanslagen van 11 september in de Verenigde Staten "nog niet zo verschrikkelijk waren" in vergelijking met de bloedige acties van het IRA, het Ierse Republikeinse leger. "Sommige Amerikanen denken dat ik gek ben. Er waren veel slachtoffers, twee prestigieuze torens zijn ingestort, maar toch is het niet zo verschrikkelijk of uitzonderlijk als zij het voorstellen", aldus Lessing. Ze omschreef president George W. Bush niettemin als een "wereldwijde ramp", "iedereen is deze man beu. Ofwel is hij dom, ofwel is hij zeer kwaadaardig." De vroegere Britse premier Tony Blair betitelde ze als "desastreus" voor zijn land. "We hebben hem jaren gesteund, maar vanaf het moment dat hij werd verkozen, heb ik het voorspeld: het is een kleine 'showman' die ons in de problemen zal storten. En dat heeft hij gedaan." Lessing, die naar verluidt de laatste hand legt aan een boek over de oorlog, is zojuist 88 jaar geworden. Ook de BBC heeft het nieuws intussen opgepikt. [foto: Lessing, net nadat ze vernam dat ze de Nobelprijs ontving]
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 23-10-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening