Onbekend Emmanuelle-filmscript van Hugo Claus te koop

Het Antwerpse antiquariaat De Slegte biedt op de Amsterdam Antiquarian Book, Map & Print Fair het handschrift aan van een door Hugo Claus geschreven script voor een Emmanuelle-film. De film, waarin Sylvia Kristel opnieuw de hoofdrol diende te spelen, is wel nooit gerealiseerd. Claus zette zich in 1990 aan het schrijven van het Engelstalig script en werkte zelfs de definitieve versie af. Toch is de film nooit van de grond gekomen. De Slegte hoopt 9.000 euro voor het curiosum te kunnen vangen.
De eerste Emmanuelle-film van Just Jaeckin in 1974, met Sylvia Kristel in de hoofdrol, was een internationale kaskraker van jewelste, die vanwege de glanzende erotiek veel ophef veroorzaakte. Er volgden nog een paar sequels die evenwel steeds slappere lijfelijke kost boden.
Hugo Claus was in het begin van de jaren zeventig de levensgezel van Kristel. Het glamoureuze paar woonde eerst in Amsterdam, maar trok later naar Parijs. Claus vergezelde Kristel wel naar de opnamen in Bangkok, maar was niet betrokken bij de eerste Emmanuelle-films. De Amsterdam Antiquarian Book, Map & Printfair opent komende donderdag de deuren, zie ook meer info over het evenement bij Boekendingen. Hier kunt u trouwens de catalogus inkijken van de beurs.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 23-10-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening