Bart Chabot krijgt Johnny van Doornprijs

De Johnny van Doornprijs voor de Gesproken Letteren gaat dit jaar naar de dichter-performer Bart Chabot, overigens de eerste literaire onderscheiding die de veelpoot uit Den Haag op zijn naam kan schrijven. De Johnny van Doornprijs is in het leven geroepen door het groots opgezette literatuurfestival De Wintertuin, dat zijn beslag vindt in Nijmegen en Arnhem.
Chabot, vooral bekend voor zijn Herman Brood-biografieën, is bekroond omdat in zijn oeuvre de "woestpoëtische energie' van Johnny van Doorn valt te herkennen, zo meldt ANP via Trouw. Ook Van Doorn (1944-1991), destijds bekend als 'Johnny the Selfkicker', maakte in de jaren zeventig furore als 'performing poet'. Bart Chabot zal de prijs ontvangen tijdens het Johnny van Doorn Memorial in Arnhem. Tijdens het Wintertuin-festival wordt bij wijze van hommage aan de cultschrijver en vertaler Pé Hawinkels ook voor het eerst de Pé Hawinkels Pioniersprijs uitgereikt. Op het festival treden onder meer A.F.Th. Van der Heijden, Oscar van den Boogaard, Tommy Wieringa, Stefan Brijs en Gerbrand Bakker aan.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 24-10-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening