Franse eerste minister nodigt 200 schrijvers uit

De Franse premier François Fillon heeft zijn steun toegezegd aan de Franse boekenuitgevers en heeft in zijn ambtswoning Matignon de auteurs van de 'rentrée littéraire' en hun uitgevers uitgenodigd, zo meldt TV5/AFP. "Soms worden er teveel boeken gedrukt, maar er zijn nooit genoeg auteurs", zo verklaarde Fillon en voegde eraan toe dat hij "de eerste keer sinds jaren" geen tijd had gehad om één van de romans van de rentrée littéraire te lezen. Fillon zegde overheidssteun toe aan de onafhankelijke boekhandel en vroeg ook waakzaamheid ten aanzien van de illegale verspreiding van teksten en vertalingen. Aandacht voor de delicate kwestie van de onlinebibliotheken leek hem gewenst. Onder de genodigden onder meer Marie Billetdoux, Olivier Orban, Olivier Poivre d'Arvor, Jean d'Ormesson, Vladimir Fédorovski, Nathalie Rheims, Jean Hatzfeld en Philippe Djian.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 25-10-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening