Grand Prix de l'Académie Française voor Vassillis Alexakis

In Frankrijk is het literaire prijzenseizoen nu pas goed op gang geschoten. De komende weken worden onder meer de Prix Goncourt, Renaudot, Médicis en Femina uitgereikt en traditioneel bijt de prestigieuze Grand Prix de l'Académie Française de spits af. Secretaris van de Académie Hélène Carrère d'Encausse deelde gisteren mee dat de prijs ter waarde van 7.500 euro gaat naar de 63-jarige Vassilis Alexakis voor zijn boek Après J.C. (Stock). Alexakis wordt daarmee de opvolger van Jonathan Littell, die vorig jaar de prijs ontving voor Les bienveillantes.
Alexakis haalde het in de tweede stemronde met 12 stemmen van Christophe Donner (6) en Jean Pérol (5). De in 1994 in Athene geboren Alexakis heeft zowat twintig romans op zijn conto staan, geschreven in zowel Grieks als Frans. In 1995 was hij al laureaat van de Prix Médicis voor La Langue Maternelle (Fayard). Hij woont afwisselend in Parijs en in Griekenland.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 26-10-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening