Alweer een vervolg op 'Gone with the Wind'

In de Verenigde Staten verschijnt komende zaterdag alweer een nieuw vervolg op Scarlett O'Hara's Gone with the wind, zo meldt Trouw. Rhett Butler's people is een navertelling van het boek van schrijfster Margaret Mitchell maar vanuit het perspectief van Rhett Butler. Het tweede vervolgdeel handelt over de afkomst van Butler, die uit South Carolina komt en naar Georgia verhuist, waar hij heldin Scarlett O'Hara ontmoet.
De erven-Mitchell stemden in met de loop van het verhaal, dat van de hand is van Donald McCaig. Hij is vertrouwd met de periode van de Amerikaanse burgeroorlog, dat als achtergrond fungeert voor het boek. Ook in 1991 verscheen er al een sequel op Gone with the Wind door Alexander Ripley, destijds genadeloos afgekraakt door de pers maar niettemin een bestseller.
Gone with the Wind is vooral wereldberoemd van de romantische verfilming van David O. Selznick uit 1939 met Vivien Leigh en Clark Gable [afbeelding filmposter]
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 29-10-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening