Gerard Reve Museum opent deuren in Amsterdam

Morgen wordt in Amsterdam het Gerard Reve Museum officieel geopend, zo meldt de website Nader tot Reve. De opening wordt omlijst door een evenement waarop vier speciale Reve-uitgaven worden gepresenteerd, zo signaleert ook de Amsterdamse Openbare Bibliotheek, waar het museum onderdak krijgt. Het gaat om edities ter gelegenheid van het 60-jarig jubileum van De Avonden. Het Gerard Reve Museum zal handschriften, eerste drukken, bijzondere uitgaven en unieke voorwerpen rond Gerard Reve en De Avonden tonen. Daarnaast presenteert het museum foto's van Annelies Romein en een aantal originele tekeningen van Dick Matena uit De Avonden, een beeldverhaal. Reves vroegere levenspartner Joop Schafthuizen mag het museum officieel te water laten. De voorgestelde uitgaven zijn een jubileumeditie van De Avonden, de bijzondere heruitgave van De kleine neurasthenicus van H.G. de Cock, ooit een van Reves lijfboeken en de vier delen van De Avonden, Een beeldverhaal van Dick Matena in een band evenals Een kleine re√ľnie van Paul Witteman en Dick Slootweg.
De feestelijke bijeenkomst vindt plaats in het Theater van het Woord, Openbare Bibliotheek Amsterdam, Oosterdokskade 143 om 16.00 uur. De toegang is gratis. Het museum drijft onder meer op de collectie van de Reve-verzamelaar Peter van Bergen. De opening was eerst voorzien op 15 augustus, maar werd dan uitgesteld. Zie ook nog Het Erkende Gerard Reve Forum en ons bericht van vorig jaar.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 31-10-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening