Slechte dichters steeds populairder

Gedichten van werkelijk slechte schrijvers krijgen meer en meer navolging. Algemeen wordt aangenomen dat William Topaz McGonagall de ‘slechtste dichter ter wereld’ is, al liet deze site eerder weten dat zijn fans die kwalijke reputatie opgepoetst willen zien. Intussen lijkt het erop dat McGonagall stevige concurrentie wordt aangedaan door Theophile Marzials (1850-1920), een Britse rijmelaar die in Brussel geboren werd. Naar aanleiding van het opnemen van de levensloop van Marzials in de Oxford Dictionary of Biography, bericht The Guardian dat het gedicht met de niet geheel ontoepasselijke titel ‘A Tragedy’ een pijnlijk dieptepunt in de belletrie is. Vooral de laatste verzen zijn abominabel: ‘Drop / Dead. / Plop, flop. / Plop’. Ook de Canadese ‘cheese poet’ James McIntyre maakt een kans met het onsterfelijke ‘Ode on the Mammoth Cheese Weighing Over 7,000 Pounds’, al moeten we hem misschien nog respijt geven. Marc Reugebrink bereidt voor het literaire tijdschrift Yang immers de vertaling van een van zijn gedichten voor. Wie weet verliest McIntyre in vertaling wat van zijn kwalijke geur. Meer slechte dichters zijn op deze – prima – website te vinden, samen met een link naar enkele goede. En ene Nick Page heeft van het speuren naar 's werelds slechtste schrijvers kennelijk zijn levenswerk gemaakt, zie zijn boek In Search of the World's Worst Writers: A Celebration of Thriumphantly Bad Literature en de bijbehorende goed gestoffeerde site.
Tags:
Geplaatst door Hans Cottyn op 04-10-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening