Nobelprijs Literatuur is komende donderdag bekend

De Nobelprijsstichting in Stockholm laat weten dat de laureaat van de Nobelprijs voor Literatuur 2007 komende donderdag 11 oktober om 13 uur wordt bekendgemaakt. De bekroonde krijgt 1,1 miljoen euro toegestopt. Intussen circuleren de namen van Philip Roth en Claudio Magris op hardnekkige wijze, maar ook Hugo Claus, Amos Oz, Maria Vargas Llosa en Don De Lillo worden nu genoemd. Vraag is of de jury zal kiezen voor een grotere naam of een outsider aanduidt. Zie ook ons eerder bericht over de kanshebbers volgens de gokkantoren en de speculaties uit de Zweedse Engelstalige krant The Local. Vorig jaar ontving de Turkse schrijver Orhan Pamuk de hoogste literaire onderscheiding.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 05-10-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening