Campusruzie tussen Terry Eagleton en Martin Amis

De eminente marxistische litaire criticus en academicus Terry Eagleton uit in de nieuwe editie van zijn boek Ideology. An introduction felle kritiek op Martin Amis, zo is te lezen in The Independent. Aanleiding is nog Amis’ artikel over het moslimfundamentalisme, The Age of Horrorism. Daarin pleit Amis voor een hardere aanpak van de extreme islam. Eagleton is van mening dat repressieve acties om de westerse vrijheden te vrijwaren alleen maar die vrijheden zelf aantasten. Hij noemt Martins vader, schrijver Kingsley Amis, bovendien polemisch ‘a racist, anti-Semitic boor, a drink-sodden, self-hating reviler of women, gays and liberals’, en zegt dat de zoon duidelijk meer geërfd heeft van zijn vader dan het talent om mooie zinnen te schrijven. Pittig detail: Eagleton en Amis zijn sinds kort confraters aan de University of Manchester, waar Amis een cursus Creative Writing doceert. Voor een portret van de Ierse en voormalig katholieke Eagleton, zie The Guardian. [portret Martin Amis in Parijs, tien jaar geleden]
Tags: Britse literatuur, Polemiek
Geplaatst door Hans Cottyn op 05-10-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening