Ivo Michiels gefêteerd met herdruk van De alfacyclus

In Antwerpen is vandaag de 84-jarige Vlaamse auteur Ivo Michiels gehuldigd, zo meldt het VRT-nieuws. Dat gebeurde op het stadhuis, ter gelegenheid van een herdruk van De alfacyclus. Literaire vrienden en collega's als Hugo Claus, Leo Pleysier en Monika van Paemel waren aanwezig, waarna er tot het drinken van champagne werd overgegaan. Op Het Andere Boek voorbije zondag in het Antwerpse Zuiderpershuis werd Michiels ook al gefêteerd en schoven lange rijen aan om een gesigneerd exemplaar op de kop te tikken. Michiels, geboren in Mortsel, woont al geruime tijd in Frankrijk en heeft in Het boek alfa en Orchis Militaris driftig geëxperimenteerd met de traditionele romanvormen. In 1993 kreeg hij de driejaarlijkse prijs van de Vlaamse Gemeenschap. De laatste jaren kent zijn werk een gestage heropleving.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 08-10-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening