Carice van Houten krijgt Prijs voor het Beste Luisterboek

De Nederlandse actrice Carice van Houten heeft de Prijs voor het Beste Luisterboek toegestopt gekregen, aldus Trouw. De onderscheiding wordt haar verstrekt voor haar voordracht van Het Achterhuis van Anne Frank. Dat werd bekend tijdens de opening van de Week van het Luisterboek in Amsterdam. Volgens de jury onder leiding van televisiepresentatrice Noraly Beyer "doet Van Houten meer dan voorlezen of voordragen: zij laat Anne Frank leven." Carice van Houten, onder meer bekend van haar rol in de film Zwartboek, was afwezig bij de prijsuitreiking. Haar manager Janey van Ierland nam de honneurs waar. Andere genomineerden waren Thijs Bonger voor het door hem geschreven en voorgelezen portret van de componist Tsjaikovski, Adriaan van Dis voor De wandelaar, door hemzelf geschreven en voorgelezen, en Loes Luca voor Paniek in de leeuwenkuil van Paul van Loon. Over de gang van zaken bij de avond van het Luisterboek, zie ook deze post bij het NRC-Boekenblog over onder meer de 'aversie van CPNB ten aanzien van het Luisterboek.'
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 01-11-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening