Volgende Prijs der Nederlandse Letteren vroeger uitgereikt?

De Nederlandse Taalunie denkt er volop over om de volgende Prijs der Nederlandse Letteren eerder uit te reiken dan in 2010, zo luidde het na een vergadering van het Comité der Ministers van de Nederlandse Taalunie in Brussel. Dat heeft te maken met de weigering van de driejaarlijkse prijs door Jeroen Brouwers vorige maand, omdat hij het bedrag van 16.000 euro een "aalmoes" vond in vergelijking met het prestige van de prijs. Een en ander lokte toen een stevige polemiek uit. Vlaams Minister van Cultuur Bert Anciaux toonde zich bereid om het bedrag te verhogen, zijn Nederlandse collage Plasterk had daar bezwaar tegen. Allicht wordt het bedrag wel opgetrokken bij de volgende laureaat. Parlementsleden van Nederland en Vlaanderen zijn van oordeel dat het onwenselijk was dat ministers ‘rollend over straat gingen’ over het prijzengeld, zo melden Trouw en De Volkskrant via ANP.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 12-11-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening