Eerste editie van Wuthering Heights voor 162.000 euro geveild

Een zeldzame eerste editie van Emily Brontës roman Wuthering Heights is in Londen voor 162.000 euro geveild, zo meldt The Guardian. Dat is meer dan het dubbele dat het veilinghuis Bonhams voor deze eerste druk had verwacht te krijgen. Het boek, voor het eerst gepubliceerd in 1847, is aangekocht door de antiquair Robert Kirkman namens een klant die een bezeten verzamelaar is van de werken van Brontë. Slechts drie exemplaren van deze editie zijn de voorbije jaren ter veiling gekomen, zo weet Bonhams. De vorige eigenaar Anne Reid wil met de opbrengst haar studies aan de Londen Art Academy bekostigen.
Wuthering Heights - over de gedoemde liefdesaffaire tussen Cathy en Heathcliff - geldt als een alltime Engelse klassieker, hoewel het Emily Brontës enige roman is en ze het boek onder het mannelijke pseudoniem Ellis Bell publiceerde. Ze vreesde immers de vooroordelen als vrouwelijke auteur. Emily, zus van Charlotte Brontë, overleed één jaar na de publicatie van haar enige roman op 30-jarige leeftijd.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 13-11-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening