Laagdrempelig denken op eerste Festival van de Filosofie

Dit weekend, op 17 en 18 november, vindt in het Brusselse Flageygebouw het eerste Festival van de Filosofie plaats. De bedoeling van het (tweetalige) festival is uitdrukkelijk om de filosofie toegankelijk te maken voor het grote publiek, met lezingen, gesprekken, films, een boekenmarkt en een live filosofisch lexicon. Er is zelfs een filosofisch kinderprogramma voorzien. Thematisch wordt het Festival van de Filosofie opgehangen aan de denker Michel de Montaigne (1533-1592), aan wie ook een colloquium is gewijd. Ook over Europa wordt volop gereflecteerd. Tot de gasten behoren onder meer Stefan Hertmans, Wilfried Martens, Gerda Dendooven, Michael Zeeman en als 'headliner' de Hongaarse schrijver Gyorgy Konrad, die een lezing verzorgt. Koen Peeters, auteur van Grote Europese Roman, houdt zaterdagavond een Grote Europese Toespraak. Zie hier voor het uitgebreide programma. Er is ook een parallelle blog opgezet.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 15-11-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening