Amerikaanse National Book Awards uitgereikt

In New York zijn de National Book Awards uitgereikt, zowat de belangrijkste Amerikaanse literaire onderscheidingen naast the Pulitzer Prizes. In de categorie proza ging de prijs dit jaar naar Denis Johnson met de Vietnam-roman Tree of Smoke. Bij de poëzie pakte Robert Hass de Award met de dichtbundel Time and Materials. Sherman Alexie won met The Absolutely True Diary of a Part-Time Indian bij de jeugdliteratuur. De prijs voor het beste non-fictieboek ging naar NYT-journalist Tim Weiner en zijn Legacy of Ashes. The History of the CIA. De winnaars krijgen een bronzen standbeeld en 10.000 dollar. Zie ook de berichtgeving in de New York Times. Vorig jaar ging kreeg Richard Powers de prijs voor The Echo Maker. In het Nederlands verscheen tot nog toe alleen het boek van Tim Weiner, onder de titel Een spoor van vernieling. De geschiedenis van de CIA. Zie ook nog The Guardian: 'Mailer's spirit looms over the National Book Awards' (foto Denis Johnson]
Tags:
Geplaatst door Hans Cottyn op 15-11-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening