Effect van Prix Goncourt werkt onmiddellijk

Het Goncourt-effect is in Frankrijk geheel intact, zo blijkt uit dit bericht op Bibliobs.com. Het heeft bovendien een onmiddellijke werking. Gilles Leroy, die begin november voor Alabama Song de Prix Goncourt kreeg toegekend (waarde in duiten amper 10 euro), verkocht voordien zowat 25.000 exemplaren van zijn roman. Niet slecht, verre van. Maar amper twee weken later is Alabama Song al 170.000 keer van eigenaar verwisseld. Nog geen drie minuten na de bekendmaking van de laureaat besliste Isabelle Gallimard, directrice van Leroy's uitgeverij Mercure de France (dat onderdeel is van Gallimard) om het boek in 200.000 exemplaren te herdrukken, zo zei ze deze week in Le Figaro. Leroy toont zich ten zeerste opgetogen over de stormloop op zijn boek over Zelda Fitzgerald, want hij vond zijn schrijversbestaan tot op heden toch maar "sober" (zie hier). [foto: Leroy omstuwd door pers na de bekendmaking]
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 16-11-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening