Van Kooten en de Bie onderscheiden door Genootschap Onze Taal

Het Genootschap Onze Taal verleent binnenkort het erelidmaatschap aan Kees van Kooten en Wim de Bie. De bekroning wordt toegekend aan personen met "buitengewone verdiensten voor de Nederlandse taal" en werd voor het laatst geoffreerd aan Marten Toonder in 1995. Ze zullen het erelidmaatschap ontvangen op het congres 'Onze taal, onze toekomst' op 8 december in Utrecht. Bij die gelegenheid komt ook een boekje uit over Koot en Bie's invloed op de Nederlandse taal.
Adriaan van Dis zal op het congres dan weer de Groenman-taalprijs ontvangen. Die gaat naar "iemand uit de media die zich bijzonder onderscheiden heeft "door gebruik en bevordering van goed en creatief Nederlands." De tweejaarlijkse prijs is een initiatief van Stichting Let Op Uw Taal.
In hun legendarische televisieprogramma's voor de VPRO lanceerden Koot & Bie en hun Simplisties Verbond intussen geheel ingeburgerde begrippen als 'oudere jongere', 'neutronenkorrels', 'positivo', 'krasse knarren', 'doemdenken' en 'regelneef', zie De Morgen , NOS-Journaal en VRT-nieuws.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 18-11-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening