Zutendaalse beelden van een bekroonde Jeroen Brouwers

Eerder meldden we dat Jeroen Brouwers de Cultuurprijs van zijn gemeente Zutendaal had aanvaard. Dat ging gepaard met een kleine plechtigheid, waarbij ook een standbeeld werd onthuld. Intussen zijn op het internet ook in het lang en het breed beelden van de viering te bekijken. De gemeente Zutendaal houdt van volledigheid, met info over de onthulling van het standbeeld, het dankwoord van Brouwers en een interventie van het koor Noli mi laudare. Op Brouwers' website staat een fotoreportage én een filmpje over de onthulling van het Brouwersbeeld. Brouwers is scheutig met lof: "Het is de aardigste van alle eerbewijzen die ik in de loop van mijn literaire leven al mocht ontvangen." [foto: het Jeroen Brouwers-standbeeld in Zutendaal, met een fragment uit Kroniek van een karakter]
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 02-11-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening