Nieuwe jury AKO-literatuurprijs bekend

Tijdens het Crossing Borderfestival in Den Haag is de nieuwe jury van de AKO Literatuurprijs 2008 bekendgemaakt. Voorzitter voor de volgende editie wordt de vroegere CDA-minister Wim Deetman, die tot eind 2007 ook nog burgemeester van Den Haag is. Hij volgt Gerlach Cerfontaine op. Critici Frank Hellemans (Knack), Marjoleine De Vos (redacteur NRC-Handelsblad), Jeroen Overstijns (manager De Standaard online - ook vorig jaar al jurylid), Bas Belleman (recensent Trouw) en 'bevlogen lezer' Marjan Veenman-Arts zijn het komende jaar jurylid. Rob Schouten verdwijnt uit de AKO-jury. Onlangs ging de onderscheiding 2007 naar A.F.Th. Van der Heijden voor zijn boek Het schervengericht.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 24-11-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening