Deel privéarchief Gerard Reve naar Leeuwarden

Een privéarchief van de Nederlandse schrijver Gerard Reve (1923-2006) krijgt wellicht onderdak bij het Fries Historisch en Letterkundig centrum Tresoar. Het gaat om de archivalia van Willem van Albada (die als vriend van Reve bekendstond onder de naam Teigetje) en Van Manen (Woelrat). Beiden zijn nu het archief aan het ordenen, wat tegen januari 2008 zou afgerond zijn. Toch is de overdracht nog niet helemaal in kannen en kruiken. Tresoar moet naar verluidt nog onderhandelen over de prijs, nadat de waarde en omvang van het archief vast komen te liggen.
Ook in het Letterkundig Museum in Den Haag bevindt zich een gedeelte van de privécollectie van Reve. Zie berichtgeving via ANP bij NRC-Handelsblad en Trouw.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 24-11-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening