Joost Vandecasteele krijgt 'De Brandende Pen' voor beste kortverhaal

De Vlaming Joost Vandecasteele is in Utrecht uitgeroepen tot laureaat van de literatuurprijs De Brandende Pen. De prijs, een initiatief van het tijdschrift Lava, wil het beste kortverhaal van 2007 bekronen. Vandecasteeles verhaal 'Nooit meer vrede' werd gekozen uit 300 inzendingen. Vandecasteele (27) geniet enige bekendheid als theatermaker bij het ophefmakende gezelschap Abattoir Fermé en als stand-up comedian. Hij publiceerde al regelmatig kortverhalen in het tijdschrift Deus ex Machina en in De Brakke Hond. Volgens de jury met onder meer Christaan Weijts, Hanneke Groentenman en literair agent Paul Sebes, is 'Nooit meer vrede' "een lekker vlerkerig verhaal vol humor. De dialogen zijn pakkend en de tekst roept sterke, filmische beelden op. Met zijn krachtige en vettige proza bereikt de auteur een idiote vaart die doet denken aan zijn landgenoot Herman Brusselmans."
Aan de prijs die vorig jaar in het leven werd geroepen, is een masterclass literair debuteren ter waarde van 1350 euro verbonden. De beste twintig kortverhalen die in aanmerking kwamen voor de prijs, waaronder een verhaal van NRC-redactrice Rosan Hollak, zijn te vinden in het winternummer 13.3 van Lava.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 25-11-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening